Jdi na obsah Jdi na menu

Jiří Ondruš: Titul jsme si zasloužili.

2. 1. 2015

Rozhovor nám po posledním utkání sezóny poskytl kapitán týmu SK Tygři Ostrava Jiří Ondruš, kterého jsme se ptali na dojmy z oslav, ze zápasu a taky jak hodnotí celou sezónu.

Ahoj Jirko

-Ahoj, ahoj.

Jaké jsou Tvé pocity teď, tedy bezprostředně po utkání a přebrání trofeje?

-Jsou úžasné, jsem strašně šťastný.

Budou teď velké oslavy?

-Tak určitě!

Dobře. Pojďme přejít k hodnocení dnešního zápasu, který jste zvládli báječně. Jak ho hodnotíš ty?

-Tak ze začátku jsme sice inkasovali hloupý gól, ale právě to nás nakoplo k velkému výkonu. Už před zápasem jsme si říkali, že chceme vyhrát, ikdyž máme titul jistý a to se nám povedlo. Jsem za to strašně rád. Tento zápas ukázal to co ukázala celá sezóna, tedy to, že mi nic nevypustíme!

V utkání se tobě a Danovi Kokešovi povedlo hodně krásných kombinací a akcí. Je to nacvičené?

-Ne, to rozhodně není. S Danem hraju už dlouho, jsme jako bráchové na hřišti i mimo něj a tak tyhle akce tvoří intuice. Abych to řekl jednoduše, tak o sobě na hřišti prostě více a vše děláme, tak nějak automaticky.

Jak hodnotíš celou sezónu?

-Velice kladně. Tým si šel za svým a ikdyž se kádr přes sezónu změnil, tak tým hrál pořád stejný fotbal. Fotbal, který byl koukatelný, útočný, ale zárověn s jistou obranou. Hráli jsme vždy na max a právě proto si myslím, že si ten titul zasloužíme.

Do Tygrů přišli dvě posily. Dominik Illeš a David Mec. Právě David měl dnes nastoupit, ale nestalo se tak. Proč?

-David se dnes bohužěl nemohl zúčastnit z pracovních důvodů.

Čeká Vás teď odpočinek?

-Jasně. Přichází svátky, takže všichni dostaneme zaasloužené volno a pak se sejdeme asi v půli ledna a začně pořádná zimní příprava.

V příští sezóně útočíte celkem na 4 trofeje. Přesně řečeno ligový titul, Superpohár, přípravný turnaj a domácí pohár. Jak vydíš Vaše šance a jaké máte ambice?

-Půjdu postupně. Nejprve nás čeká přípravný turnaj, kde sice obhajujeme prvenství, ale jde tam spíše o přípravu, takže naše cíle jsou doladit tým, jelikož se turnaj hraje poslední týden před začátkem ligy. Poté nás čeká Superpohár proti Chelsea Ostrava. Hraje se na dva zápasy, takže se může stát cokoliv, ale jdeme tam s tím, že chceme vyhrát! Dále domácí pohár. Tam jsme díky obhajobě nasazený tým rovnou do semifinále a tam nás bude čekat buď naše Castilla nebo Akademie od Chelsea. Což se vší úctou by jsme měli zvládnout. Ve finále pak narazíme na Chelsea nebo FK Bělský Les, a tam už se může stát cokoliv. Ale samozdřejmě my musíme mít ty nejviší ambice a to tedy znamená vítězství. A v lize jsme si dali už dávno jasný cíl a to je obhajoba.

Tak držím palce ať Tygři posbírají zase co nejvíc trofejí.

-Děkujeme.