Jdi na obsah Jdi na menu

Jiří Ondruš si rýpnul do Davida Ličky

3. 1. 2015

Dnes Jiří Ondruš, kapitán a hrající trenér SK Tygrů Ostrava poskytl rozhovor pro webové stránky tygrů(www.sktygriostrava.estranky.cz). V tomto rozhovoru se mimo jiné vyjádřil k přípravě tygrů a k soupeřům, které je čekají v nové sezóně. Právě na konto Davida Ličky, kapitána hrajícího trenéra FK Belký Les, rivala tygrů, Jirka pronesl, že při pohledu na fotbal, který David v týmu prosazuje se mu chce spát. Rozhovor nabízíme níže.

 

Ahoj Jirko, díky že si dorazil.

- To je samozřejmost. Je mi potěšením zde být.

Hodně se o tom mluví, je na Vás velký tlak, protože se od Vás čekají velké úspěchy. Vnímáte to?

-Samozřejmě. Vnímám to jak já, tak celý kádr. Cítíme to a udělám vše co bude v našich silách, aby jsme vysoké očekávání naplnili.

Podrobíte tomu nějak přípravu?

-Tak určitě. Budeme trénovat co nejvíc, aby jsme byli připraveni na náročnou sezónu.

Jak bude příprava vypadat?

-Bude to zimní příprava, to znamená, že hlavní bude fyzička. Budeme chtít získat fyzický fond, ze kterého budeme čerpat celou sezónu.

Mohl by si alespoň trošku prozradit jak budou tréninky vypadat?

- Začínáme v půlce ledna. První čtyři týdny to bude převážně běhání a posilování. Ve třetím týdnu nás čeká první přátelák s Castillou, která má podobné dávkování tréninku, akorát mají tréninky zaměřeny i na inviduální techniku, která se u hráčů v jejich věku musí především rozvíjet. Ale samozřejmě tam mají taky to běhání a posilování. V dalším týdnu už se budeme zaměřovat trošku i na hru, ale převážně na přihrávky a střelbu inviduálně u každého hráče, nebudeme zatím nacvičovat žádné signály apod. V tomto týdnu nás čeká další přátelák s FK Bělský Les, kde stejně jako v zápase s Castillou budeme sledovat jen fyzičku a formu hráčů. Nebudeme řešit žádnou taktiku. V posledním týdnu už budeme zkoušet i nějakou sehranost hráčů apod. a v zápase s FC Chelsea Ostrava už se budeme pokoušet o obraz hry, se kterým chceme jít do sezóny. V posledním týdnu přípravy budou tréninky stejné náplně a čeká nás přípravný turnaj, kde obhajujeme prvenství. V tomto turnaji se budeme snažit nazkoušet a doladit to, co se nám napovede v zápase s Chelsea. Tento turnaj bereme jako generálku na ligu.

Vidím, že systém přípravy je velmi dobře promyšlen.

-To musí být, jinak by byla celá příprava k ničemu.

V sezóně přibudou tři týmy do OAFL, myslíš, že je to přínos?

-Je to obrovský přínos. My sami jsme usilovali, aby se naše Castilla dostala do OAFL a to se nám povedlo. Je to obrovský posun vpřed.

Ano, v OAFL bude kromě Castilly tygrů i Akademie Chelsea. Jak myslíš, že si povedou tyto týmy?

- Tak samozřejmě doufám, že si Castilla povede co nejlépe. Byly by jsme rádi, kdyby skončila sezónu na třetím místě, ale uvidíme.

A jak myslíš, že tyto týmy obstojí v zápasech proti A-týmu tygrů? Přece jen jde o mladé hráče s málo zkušenostmi.

-To může pro ně být výhoda i nevýhoda. Ano, postrádají zkušenosti, ale zase nemají co ztratit. Pokud půjdou do zápasu s těmito myšlenkami, můžou překvapit, ovšem se vší úctou myslím, že jejich priority budou body nad týmy s jiné části tabulky.

To nechápu, protože pak zbývají už jen Chelsea Ostrava a FK Bělský Les. Myslíš, že nad těmito kluby by mohli získavat body?

-Nad Chelsea asi ne, ale nad Bělským Lesem si myslím, že by to nebylo nemožné.

Vidíš tedy Chelsea jako hlavního konkurenta v boji o titul?

-Ano.

Již jsme zmínili, že se do OAFL se vrací odvěký rival tygrů, a sice FK Bělský Les. Myslíš, že to budou vyhrocené a vyrovnané zápasy?

-Vyhrocené možná, protože budeme všichni nabuzení, ale vyrovnané si nemyslím. Ve stejné funkci jako já v tygrech  tam je David Lička, který má trochu jiné pohledy na hru než já. Já jsem se jednou zkoušel dívat na jejich zápas, ale po deseti minutách jsem musel odejít, jelikož se mi chtělo spát a nechtěl jsem usnout na hřišti. Přišel jsem domů a chvíli jsem koukal do zdi a přemýšlel, jestli jsem byl na fotbale nebo na tenise.(směje se)

Do klubu přišlo nedávno nemálo nových tváří. Myslíš, že najdou své uplatnění?

-To záleží převážně na nich. Ale myslím si, že by mohli. Ostatně proto jsme o ně stáli. Uvidíme jak se porvou Denis Vogt a David Mec o místo v útoku. A stejně je to u Jirky Vyziny, Michala Krasneho a Radka Stojana. Je jen na nich, jak se svou šancí naloží.

Máte v plánu přivést ještě nějaké posily?

-Řekl bych, že by jsme chtěli ještě stopera a pár posil do Castilly, tak uvidíme co se nám podaří vyjednat.

Dobře Jirko. Ať se daří a díky!

-Není zač.