Jdi na obsah Jdi na menu

Tygři přivádí posily

2. 1. 2015

   Fanoušci Tygrů dostali k Vánocům další dárek v podobě nových posil, které do klubu přicházejí. Už 23.12. došlo k přestupu dvou hráčů z FC Chelsea Ostrava. Jmenovitě to jsou krajní obránci Jiří Krasny a Michal Vyziva. Tito hráči byli jedni ze stavebních článků základní sestavy Chelsea, což tedy znamená dvě pozitivní zprávy pro Tygry. Ta první je velké posílení jejich kádru a ta druhé oslabení hlavního konkurenta Chelsea Ostravy, která teď bude muset hledat náhradu.

   O den později, podobně jako se Fernando Torres vrátil do Atlética Madrid, tak se vrátilRadek Stojan do Tygrů. Tento krajní obránce nebo záložník hrával v Tygrech již v minulosti, ale moc často nenastupoval. Teď se vrací a hodlá restartovat svou kariéru. Doufejme, že se mu to povede a bude pro Tygry platným hráčem. 

   Pokud se mu to bude chtít povést, bude to vyžadovat hodně úsilí, jelikož je teď v Tygrech obrovská konkurence. Na každý post jsou teď dva hráči a na pozici pravého obránce dokonce tři. O konkurenci tedy nouze není. K tomuhle tématu se nám vyjádřil hrající trenér a kapitán v jedné osobě Jiří Ondruš:

   ,,Přesně o tohle jsme usilovali a naštěstí se nám to povedlo. Jsem za to strašně rád, protože to teď nutí všechny hráče na sobě makat. A to hlavně v přípravě. Právě podle ní budeme rozhodovat kdo dostane šanci na začátku sezóny a pak už záleží na hráčích, jestli tu šanci chytnou za "pačesy" a nebo dají šanci svým konkurentům."

Na otázku, kde je teď konkurence největší odpověděl Jiří takto:

   ,,Já bych řekl, že je skoro všude stejná. V bráně může hrát buď Martin Ondruš nebo Jan Kuča. Na stoperovi to je trošku mírnější jelikož máme dva stopery, jmenovitě Honzu Matuška a Matyáše Urbanovského, který ale hraje i za Castillu a proto má Honza místo v sestavě téměř jisté. Na krajních obráncích je konkurence obrovská. Na dvě místa v základní sestavě se tlačí Michal Vyziva, Jiří Krasny, Dominik Jaroš, Erik Hrenko a Petr Krompolc. Tady to bude opravdu těžké rozhodování při tvoření nominace na zápas. Na střední záloze to není až takové, ale i přesto tu konkurence je. Už dlouho ve středu zálohy nastupuju já a dlouhodobého parťáka mi dělá Daniel Kokeš, ovšem teď je tu i Radek Stojan, který určitě nechce jen sedět na lavičce. To znamená, že se musíme opravdu všichni snažit a makat jak jen to jde. V útoku pak máme Denise Vogta a Davida Mece, což jsou dva top útočníci minulé sezóny, takže si myslím, že tam bude situace nejvíce vyhrocená. A aby toho nebylo málo, tak jim na paty dupe mladý Jakub Macej z Castilly, který by už rád do A-týmu. Je to opravdu hodně vyrovnané a budou to pro mě příjemné starosti s rozhodováním."