Jdi na obsah Jdi na menu

Preview před 1. kolem

5. 4. 2015

   Ano, už se to blíží za pár dní odstartuje další ročník OAFL. Od tohoto ročníku si můžeme slibovat řadu změn a vylepšení oproti minulým sezónám. Asi tou největší je, účast hned čtyř mužstev, což se pořadatelům povedlo teprve poprvé v historii. V sezóně se nám již tradičně představí obhájci titulu SK Tygři Ostrava  a vicemistři FC Chelsea Ostrava. Poté v sezóně nastoupí staro-nový tým FK Bělský Les a nováček, juniorský tým FC Chelsea, tedy přesně FC Chelsea Ostrava Academy. Pojďme si tedy postupně představit!

FC Chelsea Ostrava Academy

Půjdeme postupně odzadu, začínáme tedy juniorským týmem FC Chelsea Ostravy. Tento mladý tým má za svůj cíl spíše překvapit. Hráči v tomto týmu jsou mladí a většinou i nezkušení. Ale i tady se najde pár zkušených borců, hlavním příkladem je kapitán týmu Jiří Sarkysian, který by se měl stát hlavním tahounem mužstva. Academy narazí v prvním kole na obhájce titulu, Ostravské Tygry. Už tento zápas by mohl ukázat, co se dá od tohoto výběru čekat.

FK Bělský Les

Při psání tohoto článku jsme si říkali, že o FC Chelsea Academy máme celkem málo informací a nevíme co od nich čekat. Ovšem jak jsme došli na FK Bělský Les, uvědomili jsme si, že tady jsme na tom ještě hůř. Tento klub ukončil před rokem svou aktivitu a vytratil se z fotbalové mapy, teď je tady ovšem návrat, těžko říct, jestli jsou cíle klubu titul nebo spíše střed tabulky. Ale jedno jisté zde je, a to, že se fanoušci mohou těšit na velice vyhrocené zápasy! Proč? FK Bělský Les jsou totiž odvěkým rivalem Tygrů a tato rivalita bude jistě pokračoval. Už v předsezóním rozhovoru prohlásil kapitán Tygrů Jiří Ondruš, že hra Bělského Lesa mu připomíná spíše tenis než fotbal, dají se tedy čekat velmi vyhrocené zápasy, což je pro fanoušky určitě důvod navštívit stadion a vše shlédnout na vlastní oči. Oba soupeři na sebe poprvé narazí v 3. kole na půdě Bělského Lesa, který v prvním kole cestuje na půdu vicemistrů Chelsea Ostravy a v druhém kole se na svém hřišti utká s juniorským výběrem stejného klubu.

FC Chelsea Ostrava

Vicemistr, tým který by se měl rvát o titul i v tomto ročníku. Během přestupového období tento klub opustili velké opory týmu. Největší ztrátou je asi nejlepší útočník minulého ročníku a člen all-stars týmu David Mec, který odešel k největšímu konkurentovi, tedy do SK Tygrů. Společně s ním zamířila na stejnou adresu i dva krajní obránci Jiří Vyzina a Michal Krasny. Vedení se naštěstí povedlo přivést náhradu za tyto výborné hráče. Těmi se stali útočník Petr Bareš a obránce nebo záložník Zoltán Čermák. Tento tým v prvním kole narazí na FK Bělský Les, se kterým by si měli poradit, ovšem těžko dělat závěry tak brzo.

SK Tygři Ostrava

Mistr, vítěz domácího poháru, vítěz přípravného turnaje... Trofejí má tento klub z minulé sezóny opravdu hodně. Vyhrál co se dalo a teď nechce aby tomu bylo jinak. Denis Vogt v předsezóním rozhovor řekl, že Tygři chtějí v letošní sezóně vyhrát co se dá. Předpoklady na to mají, až na pár nepatrných odchodů zůstal kádr stejný a ještě se podařilo posíli, kromě už zmiňovaných hráčů, kteří přišli z Chelsea jsou zde i nový Radek Stojan a Dominik Illeš. Fanoušci se jistě mohou těšit na krásnou sezónu plnou krásných momentů. První zápas se odehraje 11.4. v 15:00 právě na hřišti Tygrů, které vyzve juniorský tým FC Chelsea Ostravy, o den později pak změří síly FC Chelsea Ostrava a FK Bělský Les.