Jdi na obsah Jdi na menu

Výsledky 1. kola

13. 4. 2015

V prvním kole se utkali SK Tygři Ostrava s FC Chelsea Ostrava Academy a FC Chelsea Ostrava s FK Bělský Les. 

V sobotu 11.4.2015 nastoupili Tygři do svého prvního zápasu v OAFL 2015 proti FC Chelsea Ostrava Academy.

Sestava Tygrů : Ondruš M.- Matušek(50. Kokeš P.), Janek, Krompolc- Ondruš J. -C-, Kokeš D. - Mec(50. Ondruš T.)

Seatava Academy : Dudík- Čermák, Tomek, Zahradníček - Surinek - Snášel(40. Možný) , Sarkysian

   Do zápasu Tygři vletěli jako slavný Řecký Pegas. Již v 5. minutě šli do vedení zásluhou přesné dorážky Honzy Matuška, který dorážel hlavičku Daniela Kokeše po centru Petr Krompolce. O čtyři minuty později se poprvé v dresu Tygrů trefila největší posila přestupového období David Mec, který tak Tygrům zařídil klidné vedení 2:0. Za nedlouho se podruhé trefil Jan Matušek, ovšem tentokrát do špatné brány, když si nechtěně srazil míč do vlastní sítě a stav byl 2:1 z pohledu Tygrů, kteří se v tuhle dobu mohli trochu obávat o své vedení. Kdo se však nebál byl Daniel Kokeš, který rychle vstřelil dva góly a vrátil Tygrům pohodový náskok, tentokrát Tygři vedli 4:1 a když se do přestávky trefil ještě jednou David Mec, bylo už téměř rozhodnuto. Stav 5:1 vydržel do přestávky a Tygři mohli spokojeně odcházet do kabiny. 

   Jestli to bylo v první půli pro FC Chelsea Academy jako na kolotoči, tak v druhém poločase si museli připadat jako na horské dráze. Tygři začali nejlépe jak mohli! Hned ze začátku se trefili Daniel Kokeš a David Mec, čímž oba završili hattrick a pokud měla Academy ještě nějaké nadějě o poločase, tak teď už věděli i oni, že budou odcházet se svěšenou hlavou. Tygři odmítali polevit, vytvořili si tlak a ten vyvrcholil rukou v pokutovém území. Míč si na pokutový puntík postavil David Mec a nedal Martinovi Dudíkovi šanci.-8:1. Jiřímu Sarkysiánovi se sice podařilo vstřelit gól odrazem o tyč a snížit na 8:2, ovšem za nedlouho přidal svůj pátý gól v zápase David Mec a bylo to již 9:2. Jiří Surinek sice snížil na 9:3 ovšem za chvíli Daniel Kokeš dorazil svůj vlastní nepromněněný pokutový kop a stanovil konečné skóre na 10:3.

   Druhý zápas se měl odehrát přesně o 24 hodin později ovšem hosté FK Bělský Les nedorazili na zápas a tak byl zápas kontumován ve prospěch FC Chelsea Ostravy 3:0. 

 Tygři se tak díky této výhře a díky kontumaci zápasu FC Chelsea Ostrava - FK Bělský Les dostali do čela tabulky a stvrdili tak roli favoritů na titul. Svou roli stvrdila i Chelsea Ostrava "A", která se nyní nachází na druhém místě.